szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szavatoló tőke emelésére 30 napon belül pénzügyi tervet kell kidolgoznia a Wabard Biztosító Zrt.-nek - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) erről szóló határozata a felügyelet honlapján olvasható.

A PSZÁF főigazgatója a biztosító 2008. IV. negyedéves adatszolgáltatására, és az ahhoz kapcsolódóan benyújtott dokumentumokra alapozva a Felügyeleti Tanács felhatalmazása alapján hozta meg a határozatát. Binder István, a PSZÁF szóvivője az MTI-nek elmondta: a felügyelet törvény szerinti kötelessége a pénzügyi terv készítésének elrendelése. Ezt a hiány nagyságára tekintet nélkül kell végrehajtania, akkor is, ha annak mértéke csekély és átmeneti.

A Wabard Biztosító Zrt. 2008. szeptember 9-én kapta meg az alapítási engedélyt, és 2008. október 27-én a működési engedélyt, így lehetővé vált, hogy a társaság megkezdhesse tevékenységét a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon. A múlt év végi átjelentkezések során a biztosító várakozásokon felül jól szerepelt, nem utolsósorban az adott kedvezmények miatt. A cég tulajdonosi hátterét Wáberer György vagyonkezelő cége, a VKH Kft., valamint az Arden Holding Zrt. alkotja.

A biztosító honlapján szerdán a következő volt olvasható: "... a 920 millió forintos alaptőkén belül 800 millió forintnyi szavatoló tőkével rendelkezik. A stabil működést az előírt 5 százalékos ráta helyett a 12-13 százalékos tartalékosi ráta is biztosítja."

A Wabard Biztosító vezérigazgatója Nagy Imre, az igazgatóság elnöke pedig Békesi László.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A PSZÁF a kötelező felelősségbiztosítási tarifákat vizsgáltatja

Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke levélben kérte fel a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) és a Magyar Biztosítók Szövetségét (Mabisz), hogy versenyjogi, illetve etikai szempontból nézzék át a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási tarifákat - mondta Binder István, a felügyelet szóvivője.

MTI Autó

Oroszországban is érvényes a kötelező biztosításunk

Ez év első napjától Oroszország is tagja a nemzetközi zöldkártyarendszernek, így aki oda utazik autóval, nem kell a határon biztosítást kötnie, mivel a magyar kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hatályos ott is - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) közleményéből, amely szerdától olvasható a honlapján.

MTI Autó

Nyert a kötelezőn az Allianz

A múlt év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány során 200 ezer szerződést kötött az Allianz, miközben 70 ezer ügyfél távozott a biztosítótól, így a nyereség 130 ezer szerződés, és további 200 ezer biztosítást, illetve banki terméket is vásároltak a szerződők - mondta Kálózdi Tamás vezérigazgató helyettes szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Nagy bemutatóra készül a Samsung, jön az eddigi leggyorsabb Galaxy

Nagy bemutatóra készül a Samsung, jön az eddigi leggyorsabb Galaxy