szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A japán márka nem valamelyik konkurense, hanem a vállalat igazgatója tette az erős kijelentést.

A cég ausztrál ágának vezetője Mutsuhiro Oshikiri szerint autóik "idejét múltak és túl drágák". Oshikiri alig 10 hete vezeti a rábízott egységet, de folyamatosan hangot ad annak az eltökéltségének, hogy kiderítse, miért döntenének többen a márka mellett.

A Mitsubishi pedig nem várt tétlenül az elmúlt időben sem, újraárazta és frissítette modelljeit, a jobb ár/érték arány ellenére viszont az eladások nem javultak. A tavalyi évben 5 százalékos eladáscsökkenést kellett elszenvedniük. Szemben a távoli piac 10 százalékos bővülésével.

Oshikiri szerint a márka az elmúlt években elvesztette jellegzetességeit. A felzárkózást a Mitsubishi következő modelljeivel a Mirage (kisautó Colt néven) és az új Outlander terepjáróval kezdheti a márka. Oshikiri megfogalmazta elvárásait is miszerint 25  százalékkal szeretné növelni az eladásokat a következő néhány évben és 8 százalékos piaci részt lefedni a japán márka modelljeivel - mondta egy ausztrál lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának