szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a XVII. kerületi Pesti úton az új buszsáv kialakítása, amely révén jelentősen csökken majd a naponta összesen több mint 52 ezer utast szállító 97E, 161-es, 201E és 202E jelzésű járatok menetideje. Az új buszsávnak köszönhetően az itt közlekedők gyorsabban és biztonságosabb körülmények között juthatnak el a belvárosba - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A projekt keretében a 2×1 sávos Pesti úton a XVII. kerületi Maroshévíz utcai csomópont és a Csabai úti csomópont között a városközpont irányában új buszsávot alakít ki a BKK a harmadik sávban az útpálya szélesítésével.

A torlódások megelőzése érdekében forgalomtechnikai eszközöket alkalmaznak: átépül a terelősziget a Pesti út – Csabai út kereszteződésében, a buszmegállók pedig a buszsávba kerülnek. A felújításban érintett buszmegállók nem csupán megújulnak, de 18 méter hosszban erősített aszfaltszerkezetet is kapnak.

A tervezett forgalmi sávok egyenként 3 méter szélesek, a buszsáv elválasztása kettős terelővonallal történik. A biztonságos közlekedést a szélső forgalmi sávok melletti 25 centiméteres biztonsági sáv szolgálja. A buszsáv forgalmát vezeték nélküli hálózatban működő videokamerák figyelik majd.

„A budapesti közösségi közlekedés fejlesztése – a Pesti úton buszsáv kialakítása útpálya szélesítéssel” projekt (KMOP-2.3.1/B-08-2009-0006) mintegy 206 millió Ft összköltséggel megvalósuló beruházás, amelyből több mint 185 millió forint az Új Széchenyi Terv keretében érkező európai uniós támogatás. A projekt közvetlen célja a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok minél magasabb színvonalú kiszolgálása, ugyanakkor fontos stratégiai cél a közösségi közlekedés versenyképességének javítása az egyéni közlekedéssel szemben. A projekt keretében megvalósult fejlesztés révén lehetővé válik az erre közlekedő autóbuszok menetidejének csökkentése, elsősorban a reggeli csúcsidőszakban.

A Pesti úti buszsáv kiépítésének befejezési határideje: 2013. június 30.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: Retorziókkal fenyegetik azokat a tanárokat, akik megtagadják a jelenléti oktatást

PDSZ: Retorziókkal fenyegetik azokat a tanárokat, akik megtagadják a jelenléti oktatást

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt