szerző:
hvg.hu

Nem csak a gyúlékonynak kikiáltott olasz típusok kaptak lángra az idei hőségben, hanem egzotikus angol és német sportkocsik is.

Idén nyáron mintha megszaporodtak volna a szupersportautók tűzeseteiről szóló jelentések, hiszen nem telt olyan hét, amikor az interneten ne járt volna körbe valamilyen lángokban álló egzotikus négykerekű. Ennek legfőbb oka, hogy ezek a nagyteljesítményű autók használat közben óriási hőt termelnek, amit nehezen tudnak elvezetni ez pedig túlhajtva könnyedén gyulladást okozhat.

Persze a gyári tesztelések során igyekeznek minden ilyen lehetőséget kiszűrni, de a kevésbé szakavatott kezekben megvan az esély a leégésre. Ezt jól mutatja az az öt különleges autó, ami az idén nyáron vált a lángok martalékává, ahelyett, hogy most valamelyik mediterrán ország fedett garázsában pihennének.

Az olasz sportkocsikat dédelgetni kell, ezt mindenki tudja, ennek ellenére van, hogy nem hálálják meg a törődést, mint például az a Lamborghini Murcielago, ami az Autobahnon kapott lángra szeptemberben. Szemtanúk elmondása alapján a sofőr semmi olyat nem csinált, ami előidézhette az öngyulladást, egyszerűen csak tempósan haladt két másik Lambo társaságában az autópályán, amikor elkezdett füstölni a motor környéke. Ekkor megállt az út szélén és mire észbekapott már lángcsóvák olvasztották a ritka sportkocsi lemezeit.

©

Az utóbbi években a Ferrari is gyakran szerepelt a hírekben tűzesetek kapcsán, melynek az lett a vége, hogy több mint 1200 darab 458 Italiát hívtak vissza egy kis módosításra. Az átalakítás után nem is volt több ilyen eset, legalábbis az adott típussal, viszont egy korábbi F430-as modell nem úszta meg a pusztulást. A Floridában történt esetről az egyik szemtanú nyilatkozott: „Azt mondták, hogy az autó 15 perce állt ott, amikor az egyik pincérnő észrevette, hogy a hátuljából lángok csapnak fel. Fogalmam sincs, hogy mi idézte elő a tüzet, mindenesetre a tulajdonos nem tűnt túlságosan izgatottnak, inkább nevetett az egész helyzeten.”

©

A Wiesmann sportkocsi manufaktúra mostanság azért került a figyelem középpontjába, mert augusztusban csődeljárás alá vonták őket. Ennél már csak az szomorúbb látvány, ha valamelyik autójukat látjuk megsemmisülni, mondjuk azt az MF5-öt, ami júliusban égett porrá a német autópályán. A baleset érdekessége, hogy a lángok nem elöl, a motor környékén csaptak fel, hanem hátul, ami valószínűleg a szivárgó üzemanyag és a forró kipufogó találkozása miatt alakult ki.

©

McLarenekről szinte nem is jelentettek soha tűzesetet, leszámítva egy idei londoni kiégést, ami egy MP4-12C-vel történt. Az autóval állítólag London utcáin autókáztak normál tempóval, amikor a hátsó traktusból előbb füst majd lángnyelvek bújtak elő. Sajnos ez a kocsi is porig égett.

©

Mi lehet szörnyűbb egy sportkocsi megsemmisülésénél? Hát több sportkocsi megsemmisülése egyszerre. Sajnos ilyenből is akadt egy a nyáron méghozzá Thaiföldön, ahol egy Ferrarival, Bentley-vel, Lamborghinivel megpakolt tréler gyulladt ki, eddig ismeretlen okból és éget le teljesen, több millió dolláros kárt okozva.

©

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje

Megkapta az engedélyt Tiborczék cége a Vörösmarty téri hotelre

Megkapta az engedélyt Tiborczék cége a Vörösmarty téri hotelre

A tenger közepéről mentettek ki egy kutyát

A tenger közepéről mentettek ki egy kutyát

Háromszáz ingyenmese a tavaszi szünetre

Háromszáz ingyenmese a tavaszi szünetre

Nagy buli volt Bodrogi Gyula 85. születésnapja

Nagy buli volt Bodrogi Gyula 85. születésnapja