szerző:
hvg.hu

Miközben a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher továbbra is lábadozik, fia, Mick újabb lépést tehet a királykategória felé. A 15 éves tehetség állítólag azzal a csapattal szerepel majd az F4-es bajnokságban, amely röppályára állította az F1-ben minden idők legfiatalabb versenyzőjeként idén debütáló Max Verstappent is.

A formula.hu jelentése szerint az ifjú Schumacher nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Van Amersfoort F4-es alakulatával. A holland alakulat – amely a Toro Rossóhoz igazolt Verstappent tavaly egyetlen formaautós szezonja során az F3-ban versenyeztette – egyelőre nem erősítette meg, hogy ilyen szándékaik lennének, ám több forrás is biztos abban, hogy rövidesen bejelentik a szerződést.

Mick Schumacher
©

A 15 éves Schumacher az elmúlt éveket gokartozással töltötte, s számos sikert ért el – családnevét azonban nem használta. Előbb édesanyja, Corinna leánykori nevét használva Mick Betsch néven, míg az utóbbi időkben jobbára Mick Junior néven szerepelt és jutott egészen az Európa-bajnoki, valamint a világbajnoki ezüstéremig.

Nemrégiben a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kétszeres bajnoka, Timo Scheider is méltatta a kis Schumit: „Mick kivételesen gyorsnak látszik, különösképp az esőben. Bizonyos, hogy örökölte édesapja génjeit” – mondta a német pilóta a Sportwoche című lapnak.

Mick Schumacher
©

Nem a Van Amersfoort az első formaautós alakulat, amellyel hírbe hozzák Mick Schumachert: a hollandokkal kapcsolatos spekulációk előtt többfelé arról pletykáltak, hogy a Jenzer Motorsport is tárgyalásokat folytatott a fiatal versenyzővel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!