szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz éven belül komolyan nőne az elektromos autók teljesítménye.

A jelenlegi elektromos autók egyik legnagyobb problémája, hogy a hagyományos meghajtással működő járművekhez képest sokkal kisebb a hatótávolságuk. Bár a Tesla nem panaszkodhat, hiszen piacvezető cégről van szó, a konkurencia pedig bőven a technológiájuk mögött kullog. Ennek ellenére a Tesla-vezér Elon Musk úgy gondolja, van még hova fejlődni, terveiről pedig a napokban egy előadás alatt beszélt a közönségnek – számolt be róla a Mashable.

©

A tisztán elektromos meghajtású autók átlagos hatótávolsága jelenleg 120 és 160 kilométer között mozog, ehhez képest a Tesla Model S közel 440 kilométert tud megtenni a gyári adatok szerint. Musk azonban úgy látja, a jövőben ezt tovább lehetne fejleszteni, 10 éven belül pedig már érkezhetnek azok a járművek, amelyek 500 mérföld, vagyis nagyjából 800 kilométer megtételére lesznek képesek.

Bár a cég feje szerint a Tesla már most is képes lenne ezt az eredményt produkálni, az extra akkumulátorok a költségeket túl magasra nyomnák fel, az utastér pedig jelentős mértékben csökkenne. Ez minden bizonnyal a jelenlegi akkumulátorok továbbfejlesztését jelenti, bár a megvalósítás mikéntjére Musk nem tért ki.

A terv annak fényében még komolyabban hangzik, hogy nemrég épp a Tesla Model S volt az, ami megdöntötte az egy feltöltéssel megtehető maximális távolság világrekordját.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

A Gucci félmillió dollárt ad koronavírus elleni oltásokra az UNICEF-nek

A Gucci félmillió dollárt ad koronavírus elleni oltásokra az UNICEF-nek