szerző:
hvg.hu

Ha Afrikában kerekezik az ember, érdemes mindenre felkészülnie. Például erre is.

Nem szokatlan jelenség, hogy ha valaki egy olyan területen akar áthajtani, ami alapvetően az állatok territóriuma, akkor valamilyen meglepetésben lesz része. Kergettek már el dühös elefántok motorost, Amerikában pedig egy természetvédelmi terület melletti útra szabadult rá nagyon sok jávorszarvas. Most Afrikában történt hasonló "incidens", igaz, ez inkább vicces, mintsem ijesztő. Attól függ persze, hogy honnan nézzük.

A nemrég Redditre felkerült felvétel szerint néhány kerékpáros gondolt egyet, és nekiindult, hogy a városon kívül karikázzon egyet. Az egyiküknél szerencsére volt egy kamera is, így sikerült felvennie, ahogy társait egy strucc veszi üldözőbe.

Az állat valószínűleg már egy ideje kergethette őket, a videó ugyanis azzal kezdődik, hogy a felvétel készítője félre húzódik. Szerencséjére nem őt szemelte ki a madár, így miután az elszaladt mellette, újra nyeregbe ült, hogy kövesse az eseményeket.

A strucc kitartóan követte a kerékpárosokat, a felvételből ítélve pedig úgy tűnik, végül feladta a küzdelmet. Arra azért kifejezetten kíváncsiak lettünk volna, mi történik, ha utoléri a bicikliseket. Az üldözöttek szemszögéből valószínűleg nem sok jó, a madár az izmos lábaival ugyanis igen nagyot tud rúgni áldozatába.

Még több autós videóért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!