szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Délután kettő és hat között szinte minden főbb fővárosi útvonalat érinteni fognak az újabb taxisdemonstráció miatti lezárások.

Taxisdemonstráció miatt jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapest belvárosában ma délután, lezárják egyebek mellett az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky utat, valamint több híd sem lesz járható – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A korlátozás érinti az I., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XI. és a XIV. kerületet is.

Délután kettő és hat óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a Hősök tere–Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd–Szent Gellért rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat.

Ugyancsak délután kettő és hat óra között a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Fő utca–budai felső rakpart–Bem József tér–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is lezárják szakaszosan és időszakosan.

Emellett délután fél háromtól ötig lezárják a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját – olvasható a közleményben.

A vonulásos demonstrációt taxisok tartják, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

A taxisdemonstráció egyik szervezője, Gottlieb Géza a hvg.hu-nak azt mondta, hogy nem elégedettek azzal, amit a kormány az illegális fuvarozókkal szemben tesz. Ő ide sorolja az Ubert, de minden más illegális taxist is, akik szerinte azért érzik nyeregben magukat, mert látják, hogy a kormány tehetetlen az Uberrel szemben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: A kormány nyitott arra, hogy az olimpikonok soron kívül kapjanak oltást

Gulyás: A kormány nyitott arra, hogy az olimpikonok soron kívül kapjanak oltást

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

Egymillió adag jöhet belőle, de mit lehet egyáltalán tudni a kínai vakcináról?

Egymillió adag jöhet belőle, de mit lehet egyáltalán tudni a kínai vakcináról?