szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az október 23-i megemlékezések és rendezvények miatt senki se közlekedjen ma rutinból: az autósok és a tömegközlekedést igénybe vevők is rendkívüli forgalomkorlátozásokkal találkozhatnak.

A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

A BKK járatokat és a tömegközlekedést érintő legfőbb változások:

- 14:00 és 18:00 között hatósági döntés alapján lezárhatják a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomását, ebben az esetben a metrók megállás nélkül haladnak át a megállón.

- A 2-es villamos egész nap rövidített útvonalon a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóhely között közlekedik.

- 13:30 és 18:00 között várhatóan mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz.

- Az első járatindulástól várhatóan 18:00-ig a 70-es és a 78-as trolibusz nem érinti a Kossuth Lajos tér M végállomást, mert a Báthory utca forgalmának korlátozása miatt a Honvéd utca–Báthory utca–Szemere utca–Kálmán Imre utca módosított útvonalon halad.

- Az első járat indulásától várhatóan 18:00-ig a 15-ös és a 115-ös busz a lezárt Vértanúk terét és az Alkotmány utcát elkerülve, módosított útvonalon közlekedik.

*

Az autósok figyelmébe ajánljuk:

- A Rákóczi úton a Nyár utca környékén 7:00 és 13:30 között sávlezárások miatt torlódásokra lehet számítani.

- 13:30-tól várhatóan 18:00-ig az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszt lezárják.

- Korlátozzák a Bródy Sándor utca forgalmát a Szentkirályi utcától a Puskin utcáig 13:30 és 22:00 között.

- 17:00-ig lesz zárva az V. kerületben a Vértanúk tere.

- 7:00-tól 17:30-ig lezárják emellett a Pesti felső rakpartot a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között, az Alkotmány utcát, az Akadémia utcát a Zoltán utca és a Kossuth Lajos tér között, valamint a Balassi Bálint utcát.

- 12:00-tól 17:30-ig a Pesti alsó rakpartot is lezárják az Eötvös tértől a Jászai Mari térig.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót