szerző:
hvg.hu

A német gyártó érkezőben lévő új SUV-ja minden korábbinál erősebb lesz. És egyben rendkívüli módon polgárpukkasztó.

A Porsche március elején leplezte le a tavaly teljesen felújításon átesett Panamera termékcsalád legújabb tagját, a Turbo S E-Hybridet. Ennek a hazánkban minden további nélkül zöld rendszámozható 5 méteres luxusautónak 680 lóerő a maximális teljesítménye, amihez nem kevesebb mint 850 Nm nyomaték társul. A tisztán elektromosan mintegy 50 kilométer megtételére alkalmas legerősebb Panamera 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, végsebessége pedig 310 km/h.

©

A zuffenhauseni cég egyik vezetője elárulta, hogy 2018-ban a Cayenne is meg fogja kapni ezt a szupererős hibrid meghajtást, vagyis immár nyílt titok, hogy jövőre érkezni fog a Cayenne Turbo S E-Hybrid. Várhatóan ez a divatterepjáró is 50 kilométer környéki elektromos hatótávval fog rendelkezni, tehát elvileg semmi akadálya, hogy hazánkban megkaphassa a zöld rendszámot. Csakúgy, mint a jelenleg gyártásban lévő Cayenne S E-Hybrid, mely elsősorban 416 lóerős "szerény" teljesítményéről, 590 Nm-es nyomatékáról, illetve 5,9 másodperces 0-100-as gyorsulásáról ismerszik meg.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete

Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete

Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Újabb génszerkesztett babák születhetnek