szerző:
hvg.hu

Még szerencse, hogy az 1:1 méretarányú valódi autók nem Lego építőelemekből készülnek. Mutatjuk, hogy miért.

A Lego nemcsak gyerekeknek, hanem örök gyermek felnőttek számára is készít játékokat. Ilyen például az a Lego Technic szett, melyből egy Porsche 911 GT3-as sportkocsit lehet összerakni. Ehhez egész konkrétan 2700 műanyag alkatrészt kell egymáshoz illesztenünk, még pedig 856 lépésben.

©
©

Ha elkészül a remekmű, a legtöbb esetben vélhetően azonnal bekerül egy remek védelmet biztosító vitrinbe. Az alábbi videóban látható példány ehelyett azonban eszelős szivatásban részesült, ugyanis a német autóklub, az ADAC egy a maga nemében mindenképpen egyedülálló töréstesztet hajtott végre rajta.

©

A jobb sorsra érdemes, mintegy 100 ezer forintba kerülő kis Porsche 46 km/h-s sebességgel csapódott a falnak:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!