szerző:
hvg.hu

A járőr az amerikai Georgia államban meszelte le az autóst, aki gyorsabban hajtott a kelleténél. Az igazi meglepetés viszont csak ezután jött.

A járőrök valószínűleg igen sok furcsa helyzettel találkoznak munkájuk során, így egy idő után már igen nehéz őket bármivel is meglepni. A napokban azonban az amerikai Georgia államban szolgáló egyik egyenruhást mégis sikerült.

A rendőr gyorshajtásért intette le a sofőrt, aki 135 km/h-s sebességgel közlekedett. Amikor azonban odalépett az autóhoz, igencsak meglepődött: az anyósülésen ugyanis egy ufóbábu ücsörgött. Szépen szabályosan bekötve, ahogy azt kell.

©
©

A sofőr nem adott magyarázatot arra, mit keres az idegen a kocsiban, a rendőrség feltételezése szerint azonban a magyarázat meglehetősen prózai.

Amerikában ugyanis sokan próbálnak trükközni, hogy használhassák az autópályákon a high-occupancy vehicle (HOV) nevű sávot. A HOV a sztráda része, szerepe csak a csúcsforgalomnál van, ez idő alatt ugyanis ebben a sávban csak olyan autók utazhatnak, amikben kettő, vagy annál több személy ül.

A sofőrnek valószínűleg az lehetett a szándéka a bábuval, hogy a rendőrök ne szúrják ki, hogy csak egyedül ül a kocsiban. A hatóság ilyen esetben 75 dollár (kb. 21 ezer forint) bírságot szab ki, a második esetnél viszont már 150 dollárra (kb. 42 ezer forint) bünteti az autóst.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!