szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdemes ezeket betartani, mert elmulasztásuk további problémákat hozhat.

A Blikk vizsgált egy esetet, amelyben a károkozó nem jelezte a biztosítójának, hogy kárt okozott. Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője mondta el, mi a teendő egy baleset után: a károkozónak 5 munkanapon belül írásban jelentenie kell a káreseményt biztosítójának a „kötelező” (KGFB) -törvény szerint.

A károsultnak 30 napon belül szintén jeleznie kell a kárt a károkozó biztosítójának. E határidőből akkor lehet kicsúszni, ha a károsult bizonyítja, hogy önhibáján kívül késlekedett, például a károkozó nem mondta meg, hogy ki a biztosítója. A határidő a baleset bekövetkeztétől kezdődik, vagy akkortól, amint a vétlen autós értesül a kárról. Ha egy parkolóban, ritkán használt járműben okoznak sérülést, előfordulhat, hogy annak tulajdonosa csak később veszi észre a bajt.

Bár az egyes biztosítók a szerződési feltételeikben szabályozzák a bejelentési, kifizetési szabályokat, de a kései bejelentés ellenére a szerződés alapján keletkezett igények általában 3 évig nem évülnek el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nyomkövető van az egyik legjobb androidos jelszókezelőben

Hét nyomkövető van az egyik legjobb androidos jelszókezelőben

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja