szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok esetben csak igen nehezen oldható meg a kettő- és a négykerekűek békés egymás mellett közlekedése. A festői Szentendrén sem egyszerű a helyzet.

Szentendre néhány hete egy rendkívül veszélyes gyalogátkelőhely miatt került be a híradásokba, most pedig amiatt, mert a város főútján szó szerint nehezen férnek meg egymás mellett az autósok és a biciklisek.

A 11-es úton igen veszélyes biciklizni és a bringások már régóta szerettek volna valami előrelépést ez ügyben. Külön bicikliutat nem kaptak a főút mellé, e helyett a 11-es útat elkezdték úgy felfesteni, hogy annak szélén bringások közlekedhessenek. Igen ám, de emiatt jelentősen csökkent az autósok által használható felület szélessége, ami miatt most a sofőrök háborognak.

©

Vannak olyan szakaszok a kétszer kétsávos 11-esen, ahol a belső sáv vagy a lekanyarodó sáv szélessége alig 2,5 méter körül alakul. Ez egy személyautó számára szűkösen még elegendő lehet, de egy busz vagy egy méretes teherautó számára már nagyon kevés. A belső sáv egyébként elvileg 2,75 méteres, a külső pedig 4,25 méter széles lett az átfestés után.

©

A régi útburkolati jelek visszaállítása kapcsán online petíciót indítottak, amire már több ezer jelentkezés érkezett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!