szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen népszerű középkategóriás autójának ára nem sokat ingadozott az elmúlt évtizedekben.

A Volkswagen 1974-ben mutatta be az azóta világszerte igen komoly sikereket aratott Golfot, melyet egyes piacokon Rabbit néven is el lehet érni. A VW Parts Vortex arra volt kíváncsi, hogy mennyit változott a Golf ára az elmúlt több mint 40 évben: összegyűjtötték a régebbi és újabb Golfok eredeti árát és az inflációnak megfelelően kiszámították, hogy jelenleg körülbelül mennyibe kerülnének ezek a járgányok.

Az elsőgenerációs Golfért 1975-ben 3 330 dollárt kértek el az USA-ban, vagyis mai értéken körülbelül 15 629 dollárt. Egy 2015-ös évjáratú 21 815 dolláros új Golf TSI pedig ma mintegy 22 825 dolláros értéket képviselne, tehát a két véglet közötti értékkülönbözet körülbelül 7 200 dollárra tehető.

Megjegyzendő, hogy az alábbi összeállításban egyszerűbb és jobban felszerelt sportosabb Golfok egyaránt fellelhetők, mindenesetre kijelenthető, hogy a Golf ára egészen stabil volt az elmúlt évtizedekben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenko médiumai szerint Lukasenko győzött a fehéroroszországi elnökválasztáson

Lukasenko médiumai szerint Lukasenko győzött a fehéroroszországi elnökválasztáson

A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa

Évi 1,5 milliárd forintot keres a TikTok második legnépszerűbb videósa