szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla elektromos kamionjáról most két videó került elő, amin jól látni, milyen könnyen indul el.

Az elmúlt egy hét leforgása alatt többet megtudtunk a Tesla hamarosan érkező – de azért mégis csak késő – elektromos kamionjáról, mint eddig összesen. Múlt hét kedden a feltételezett prototípusról készült egy kép Kaliforniában, ennek örömére pedig a Peisert Design gyorsan csinált róla néhány jó minőségű renderelt képet. Nemrég azonban valaki nemcsak, hogy testközelből láthatta a prototípust, de le is sikerült videóznia – számolt be róla az Electrek.

Kezdésként annyit: a múlt héten megjelent képen egy fontos részletet senki nem vett észre. A kép középpontjában ugyanis nyilvánvalóan a Tesla készülő elektromos kamionja állt:

©

A kép bal oldalán azonban egy másik, furcsa "felszereltségű" kamion is felbukkant.

©

A lényeg a fülke mögötti, letakart nagy "kockában" van, ami minden bizonnyal az akkumulátort rejti. Jó eséllyel ugyanezt a kamiont videózta le és töltötte fel a YouTube-ra Jim Beaubien. Érdekesség, hogy a férfi két különböző videót is megosztott a járműről. Az egyiket október 3-án, vagyis aznap rakta fel, amikor a Tesla elektromos kamionjáról készült kép is kikerült a netre.

Van azonban egy másik videója is, amit a YouTube szerint 2016. szeptember 2-án töltött fel. Ez szemmel láthatólag ugyanazon a helyszínen készült, mint az első felvétel, csak közelebbről, és a videót látva valószínűleg ugyanakkor is – ha nem is ugyanazon a napon. Vagyis jó eséllyel ez is egy tavalyi felvétel.

Ami szintén nem elképzelhetetlen, hiszen a Tesla minden bizonnyal nem most kezdte az elektromos kamion fejlesztését. A videón látható jármű egy prototípus lehet, ami az elektromos hajtáslánc és az akkumulátorcsomag fejlesztését és tesztelését volt hivatott szolgálni. A kamion egyébként rendkívül könnyedén indul el a mögé akasztott pótkocsival, ráadásul szinte teljesen hangtalanul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!