szerző:
hvg.hu

A német gyártó egyik leginkább karakteres típusa elérkezett életciklusa végéhez: a mediterrán Scirocco szél nem fúj többet Wolfsburgból.

A Volkswagen több mint 40 éve, 1974-ben dobta piacra kompakt sportkupéját, a Sciroccót, mely villámgyorsan igen komoly rajongói táborra tett szert. 1981-ben aztán napvilágot látott a második generáció, mely egészen 1992-ig volt gyártásban. Az aktuális harmadik generációra egészen 2008-ig kellett várnunk, és a szériát a jelek szerint most ismét pihenőpályára helyezi a VW.

A Sciroccónak ugyanis leállították a gyártását, és úgy tudni, hogy a modellből a közeljövőben nem érkezik újabb generációs kiadás. A Scirocco legjobb éve 2009 volt, amikor több mint 45 ezer példányt értékesítettek belőle, a karakteres kupé népszerűsége ezt követően azonban jelentősen csökkent. Tavaly például már kevesebb mint 11 ezer darab hagyta el a gyártósorokat.

A többek közt 280 lóerős R változatban is készült Scirocco története tehát most véget érni látszik. Jól értesült források szerint a Volkswagen a későbbiekben várhatóan még használni fogja az elnevezést, de az új Scirocco már nagyon más lesz, mint az elődei voltak: ilyen néven várhatóan elektromos sportautók készülnek majd Wolfsburgban.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!