szerző:
hvg.hu

Ez a készülőben lévő járgány maximálisan trendi lesz, hiszen az elektromos hajtásláncot SUV külcsínnel kombinálja.

A Hyundai a nyár elején leplezte le új crossoverét, a Konát, melynek többek közt a Toyota C-HR-rel, a Honda HR-V-vel és a Nissan Juke-kal kell versenyezni a vásárlók kegyeiért. A Hyundai Konát első körben csak meglehetősen kontervatív hajtáslánccal jelentették be, de hamarosan érkezik egy szupertrendi új változat.

A dél-koreai gyártó várhatóan a 2018-as Genfi Autószalonon leplezi majd le a Kona teljesen elektromos verzióját. Ebben a modellben a gyártó elektromos Ioniq modelljének módosított, nagyobb akkumulátorcsomagos e-rendszere teljesít majd szolgálatot. A hatótáv várhatóan megközelíti majd a 400 kilométert.

A Hyundai 2020-ig tizenöt, valamilyen szinten elektromos új modellt fog bejelenteni. Ezek közül a hibrid, plugin hibrid, elektromos és üzemanyagcellás típusok közül várhatóan tíz érkezik majd az európai piacra. A Hyundai azt ígéri, hogy új generációs üzemanyagcellás SUV-ja egy feltöltéssel 800 kilométert lesz képes megtenni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!