szerző:
hvg.hu

Zöldre váltott a lámpa, tövig nyomták a gázt, de a mögöttük lévő Ford csak nem akart lemaradni. Rögtön ki is derült, hogy miért.

Valószínűleg nem tévedünk, ha azt mondjuk, naponta több százezer fedélzeti kamerás felvételt töltenek fel világszerte a YouTube-ra és más videómegosztókra. Ezek túlnyomó többsége valamilyen balesetet vagy veszélyes közlekedési helyzetet ábrázol, egy kis szelete azonban egy egészen vicces kategóriába tartozik: az instant karmáéba.

Láttunk már olyat, amikor egy autós azért állt bosszút egy másikon, mert az elfoglalta a garázsfeljáróját, egy másikat pedig akkor ért el a sors keze, amikor nagyképűen beintett egy női sofőrnek. Sőt, nemrég Magyarországon is rögzítettek egy ilyet, amikor a személyautó a buszost próbálta leckéztetni, csak épp ott voltak a rendőrök is.

Az alábbi helyzet főszereplői is hasonló módon jártak, de ebben talán még egyel nagyobb a vicc-faktor. Az autóra szerelt kamera rögzítette, amint két M3-as BMW sofőrje a piros lámpánál beállva padlógázt nyom, amint zöldre váltott a lámpa, hogy egy rövid gyorsulási versenyt rendezzenek. A verseny tényleg rövid volt, néhány száz méterrel odébb ugyanis kiderült, a mögöttük lévő terepjáró valójában egy rendőrautó, ami szorosan mögöttük hajtva le is meszelte őket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Egyetlen fotó tökéletesen megmutatja a világ leggazdagabb emberének átalakulását

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium