szerző:
hvg.hu

Két, egymástól nagyon eltérő kocsi, melyek közös vonása, hogy egykoron a zenetörténelem egy-egy nagy alakja vezette őket.

A Bonhams december 2-án Londonban megrendezendő árverésén két olyan autó is fel fog bukkanni, melyek igen szoros kapcsolatban vannak az egykori Beatles együttessel.

Az egyik egy 1964-es gyártmányú Aston Martin DB5, melynek kormányát egykor Paul McCartney tekergette. A 4,2 literes és 315 lóerős motorral rendelkező sportkocsi eredetileg kék volt, most azonban ezüst színben pompázik. A teljesen felújított járgány az előzetes becslések szerint 1,25-1,5 millió fontos (436-523 millió forint) áron cserél majd gazdát.

©
©
©
©
©

Aki sokallja a több mint 1 millió fontos összeget, annak érdemes inkább a korábban Ringo Starr által birtokolt Mini Cooper felé kacsintgatnia. Ez a városi kisautó ugyanis várhatóan "csak" 90-120 ezer fontos (31-42 millió forint) összeg ellenében fog elkelni. A minden földi jóval felvértezett, a dobok szállítására átalakított belterű Mini érdekessége, hogy a hátsó lámpái egy bogárról, vagyis egy Volkswagen Beetle-ről származnak.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!