szerző:
hvg.hu

Jó ideje készülőben ez a négykerekű szörnyeteg, melynek most végre az árára is fény derült.

Nem éppen tegnap, hanem még a 2013-as Dubaji Autószalonon mutatkozott be az a Devel Sixteen koncepcióautó, amit a világ legerősebb sportkocsijának harangoztak be. Az idei Dubaji Autószalonon pedig végre a sorozatgyártásra érett változatról is lehullott a lepel, valamint a kocsi különböző változatainak árára is fény derült.

©

A legolcsóbb változatban a korábbi tervektől eltérően nem egy négy darab turbóval megspékelt V16-os, hanem egy szerényebb biturbó V8-as benzinmotor található, mely 2000 lóerős teljesítményt produkál. Ez a Bugatti Chironnál 500 lóerővel erősebb belépőszintű modell 1,6 millió dollárba (423 millió forint) kerül.

Akinek kevés a 2000 lóerő, annak érdemes inkább a 3000 lóerős változat felé kacsintgatnia. Ebben a modellben is egy biturbó V8-as erőforrás rejtőzik, az árcéduláján pedig 1,87 millió dolláros (495 millió forint) összeg olvasható.

©

A non plus ultra változatban már az eredetileg beígért négy turbós V16-os benzinmotor teljesít szolgálatot: a 12,3 literes lökettérfogatú egység 5000 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. A versenypályán történő használatra szánt csúcsmodell ára 2,2 millió dollár (582 millió forint), és a korábbi ígéretek szerint 1,8 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100-as tempóra.

A végsebesség 560 km/h magasságában alakulhat, már ha lesz olyan gumi, ami bírja ezt az extrém terhelést. A gyártás az ígéretek szerint hamarosan megkezdődik, mindenesetre az erősen prototípus beltér láttán ezt egyelőre nehéz elhinni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!