szerző:
hvg.hu

Az olasz vállalat a közeljövőben egy a Stelviónál nagyobb SUV-val fog előrukkolni.

Az Alfa Romeo a közelmúltban dobta piacra első divatterepjáró kategóriás modelljét, a Stelviót, mely a legfrissebb híradások szerint hamarosan egy nagy testvért fog kapni.

Az Audi Q7, a BMW X5, a Mercedes GLE és a Volvo XC90 közvetlen ellenfelének szánt újdonság típusjelzése egyelőre ismeretlen, az viszont már most biztosnak tűnik, hogy a Stelvio platformjára épülő újdonság a kis testvérhez képest nyújtott tengelytávval, nagyobb beltérrel, illetve mintegy 200 kilogrammal nagyobb tömeggel fog rendelkezni.

A nagyobb tömeg többek közt az új 48 voltos lágy-hibrid rendszer következménye, melyet többek közt egy 2 literes lökettérfogatú turbós négyhengeres benzinmotorral párosítanak össze az olaszok. Az új fejlesztésű rendszer összteljesítménye mintegy 350-400 lóerő lesz. Az Alfa Romeo nagy divatterepjárója várhatóan valamikor 2020 magasságában fog bemutatkozni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!