szerző:
hvg.hu

A hibridséget ezúttal messze nem a környezettudatosság, hanem sokkal inkább a teljesítményfokozás indokolja.

Tavaly decemberben a Toyota motorsport részlege, a Gazoo Racing kedvcsinálóként felvázolta egy új hipersportkocsi sziluettjét. Most pedig már teljes pompájában megtekinthető ez a keresztségben GR Super Sport Concept nevet kapott újdonság, melyet a 2018-as Tokiói Autószalonon lepleztek le.

©

A japán gyártó motorsport divíziójának fejlesztői lényegében nem tettek más, mint fogták a WEC sorozatban versenyző TS050 Hybridet, és abból elkészítettek egy némileg szelídített változatot. A borítás alatt egy 2,4 literes lökettérfogatú biturbó V6-os erőforrás és a vállalat legmodernebb hibrid rendszere rejtőzik, az összteljesítmény kereken 1000 lóerő.

©

Sigeki Tomojama, a Gazoo Racing vezetője további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a kocsival kapcsolatban. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy a GR Super Sport Concept azt mutatja, hogy a Toyota motorsport részlege kőkemény versenyautókból fejleszt sportkocsikat.

©

A GR Super Sport Concept sokkal inkább versenyautónak, semmint utcai sportkocsinak tűnik, hiszen nincsenek normál fényszórói, hagyományos ajtajai és leengedhető oldalablakai, illetve slick gumik kerültek rá, mindenesetre nem kizárt, hogy a későbbiekben esetleg egy utcai változat is készül a mostani koncepcióautóból. Valami olyasmi, mint a Mercedes AMG Project One.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!