szerző:
hvg.hu

Az új A-osztály már bemutatkozott, és hamarosan a rá épülő szedánról is le fog hullani a lepel.

A Mercedes 2013-ban dobta piacra kompakt szedánját, a CLA-t, melynek érdekessége, hogy hazánkban, a vállalat kecskeméti gyárában készül. A 2016-ban kisebb ráncfelvarráson átesett modell felett mára már egy picit eljárt az idő, és nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog a teljesen újratervezett második generációs kiadás.

Ahogy az első generációs CLA, úgy a második kiadás is az A-osztályra fog épülni. Utóbbi szériából nemrégiben mutatkozott be a vadonatúj verzió, melyet többek közt Kecskeméten is gyártani fognak, és a virtuális tuning koronázatlan hazai királya, X-Tomi már el is készítette az erre épülő új CLA-t, íme:

©

A hivatalosan várhatóan valamikor 2019-ben leleplezendő CLA a kezdetekben várhatóan 1,3 és 2 literes turbós benzinmotorokkal, valamint 1,5 literes dízelmotorral lesz elérhető, 116-224 lóerős teljesítménnyel.

Érkezőben van továbbá az új CLA45 AMG, melynek 2 literes turbós benzinmotorja várhatóan több mint 400 lóerős lesz. Ezzel a kivitellel többek közt az Audi RS3 és a BMW M2 orra alá kíván borsot törni a stuttgarti gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!