szerző:
hvg.hu

Az utas annyira részeg volt, hogy arra sem emlékezett, milyen címet adott meg.

Nem mindennapi történetről számolt be a napokban az NJ.com. A philadelphiai Kenny Bachman ugyanis 1635 dollárt (és 93 centet), vagyis nagyjából 418 ezer forintot fizetett egy Uber-sofőrnek az útért, amit egyáltalán nem kellett volna megtennie.

A beszámoló szerint a férfi egy átmulatott éjszaka után hívott egy uberes autót, célként pedig a philadelphiai otthonának címét adta meg. Ez azonban nem volt túl jó ötlet, tekintve, hogy ő épp a Nyugat-Virginiában található Morgantownban volt, ami nagyjából 480 km-re volt az otthonától. A férfi a beszállás után elaludt, a sofőr pedig az utas kívánságát teljesítve elindult Philadelphiába.

Amikor felébredt, fogalma sem volt róla, mit keres a kocsiban, a sofőr viszont közölte vele, hogy már úton vannak New Jersey felé. Bachman azonban nem szólt semmit, nem akarta, hogy a "semmi közepén" kitegyék.

A férfi csak az út végén szembesült vele, hogy a rosszul megadott cím 1600 dollárjába kerül, ráadásul a sofőrnek nem volt matricája az autópályához, így többször megbüntették. Bachman viszont nem akarta, hogy a sofőr rosszul járjon, így nemcsak, hogy kifizette az utazást, de még borravalót is adott, emellett pedig 5 csillaggal értékelte őt – hiszen végül is a kérést teljesítette.

Igaz, elsőre nem akarta, mert nem hitte el a sofőrnek, hogy valóban ő adta meg a Philadelphiai címet, sőt azt állította, a sofőr FaceTime-on keresztül beszélt a barátaival az ő telefonján, amit nem enegedett meg neki. Később viszont bevallotta, lehet, hogy "rosszul emlékszik", mert az átmulatott éjszaka után kissé homályos volt a hajnal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!