szerző:
hvg.hu

Amennyiben valaki egy ilyen elképesztő sportkocsit szeretne vásárolni, nem árt sietnie a rendelés leadásával.

Megannyi szivárogtatást és előzetes kedvcsinálót követően a Hennessey tavaly év végén lebbentette fel a fátylat a Bugatti Chiron-gyilkosnak kikiáltott Venom F5-ről, mely a világ leggyorsabb és legerősebb szeléről, az F5 tornádóról kapta a nevét. Igen találó módon, ugyanis a járgány végsebessége eléri a 480 km/h-t.

©

A Hennessey Venon F5 árcéduláján 1,6 millió dolláros (405 millió forint) összeg olvasható, ami ebben a kategóriában nem mondható soknak, hiszen több riválisért akár 2 millió dollárnál (506 millió forint) is többet kérnek el. A manufaktúra huszonnégy darab ilyen hipersportautó legyártását tervezi, melyek közül tizenkettőt már el is adtak, tehát már csak tizenkettő eladó Venom F5 maradt.

©

Míg a korábbi Hennessey Venom GT egy Lotusra épült, addig a Hennessey Venom F5 egy teljesen új fejlesztésű szuperkönnyű sportkocsi. A motorháztető alatt rejtőző 1600 lóerős 8 literes biturbó V8-as erőforrásnak mindössze 1338 kilogrammos tömeget kell mozgatnia, így a Venom F5 a gyártó közlése szerint 10 másodperc alatt gyorsul 0-ról 300 km/h-ra.

©

Ugyancsak elképesztő adat, hogy a Hennessey újdonsága 30 másodperc alatt képes állóhelyzetből 400-ra gyorsulni, majd pedig onnan állóra fékezni. Érdekesség, hogy a gyártó azt fontolgatja, hogy kettő helyett négy turbót szerel a motorra, melynek teljesítményleadása ennek köszönhetően még egyenletesebb lehet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
30-45 méteres mélységben váratlan csodákat rejt a Nagy-korallzátony

30-45 méteres mélységben váratlan csodákat rejt a Nagy-korallzátony

Fotó: máris mém lett Orbán parlamenti lesípolásából – de milyen!

Fotó: máris mém lett Orbán parlamenti lesípolásából – de milyen!

Elemzés: az ellenzék végre nem volt ciki

Elemzés: az ellenzék végre nem volt ciki

Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

Kovács Zoltán nem tekinti újságírónak a Politico magyar származású alkalmazottját

Kovács Zoltán nem tekinti újságírónak a Politico magyar származású alkalmazottját