szerző:
hvg.hu

Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan vissza fognak térni a téli időjárási körülmények, amire az autósoknak mindenképpen érdemes odafigyelniük.

Nem is olyan rég még mínusz 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleteket mértünk, aztán megérkezett a korai tavasz a maga 20 Celsius fokot közelítő kellemes időjárásával. A legtöbben vélhetően abban bízunk, hogy marad ez a tavaszi hőmérséklet, a természet azonban a jelek szerint máshogy alakítja a dolgokat.

"Várjunk még a téli gumik leszerelésével! Péntektől igencsak széttartanak a lehetséges forgatókönyvek, melyek közül akadnak szélsőséges verziók is a következő hétvége időjárására vonatkozóan" – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében. Magyarul egyelőre még a meteorológusok sem tudják pontosan, hogy milyen időjárás lesz a hétvégén, de felhívják a figyelmet arra, hogy könnyen visszatérhet a kemény tél.

Cikkünk írásakor ez a legfrissebb előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, mely szerint vasárnap és hétfőn nemcsak kemény mínuszokra, hanem havas esőre és havazásra is lehet számítani:

©

Az OMSZ szerint tehát egyelőre még várjunk a 7 Celsius-fokos hőmérséklet alatt és télies útviszonyok mellett ideális teljesítményt nyújtó téli gumik nyárira cserélésével. Hazánkban egyébként márciusban egyáltalán nem ritkák a téli időjárási körülmények, sőt tavaly még április közepén is országosan havazott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál