szerző:
hvg.hu

A négykarikás autógyártó adott munkatársai szabad szemmel jól látható prémiumot vihetnek haza, de nem olyan sokat, mint a dízelbotrány előtt.

Az Audi jól teljesített a 2017-es üzleti évben, és ezt most prémiummal kívánja meghálálni a dolgozóinak. Az ingolstadti székhelyű vállalat adott német szakdolgozói bruttó 4770 eurós, vagyis átszámítva mintegy 1,5 millió forintos bónuszt kapnak májusban.

Az Ingolstadtban és Neckarsulmban mintegy 60 ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalat az előző esztendőben is hasonlóképpen járt el, viszont akkor csak 3150 eurót, vagyis körülbelül 1 millió forintnyi extra pénzt kaptak a cég dolgozói. A prémiumosztás 2011 óta bevett szokás a cégnél, és a dízelbotrány előtt a 8000 eurós bónuszok sem voltak ritkák.

Jó esély van arra, hogy a 2018-as üzleti évet követően is igen komoly prémiumban részesülnek az Audi német munkatársai, ugyanis a gyártó nemrégiben azt ígérte, hogy idén lényegében háromhetente fog előrukkolni egy-egy új modellel. Ez azt jelenti, hogy idén körülbelül 17 új típus érkezik, és ezek közül kiemelt figyelmet érdemel a cég első tisztán elektromos hajtású modellje, a nemrégiben előzetesen leleplezett e-tron.

Az autógyártóknál nem ritka, hogy a sikeres éveket követően jelentős prémiumokat osztogatnak. A Daimler a 2017-es üzleti évben elért eredmények miatt 5700 eurós (1,8 millió forint forint), a General Motors pedig 11750 dolláros (3 millió forint) bónuszt adott az érintett dolgozóinak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!