szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla bejelentése szerint mintegy 123 ezer Model S szorul javításra.

Történetének eddigi legnagyobb visszahívását jelentette be nemrég a Tesla. A cég összesen mintegy 123 ezer Model S-t rendel be a szervizekbe, az akciónak azonban vajmi kevés köze van ahhoz, hogy elektromos autóról beszélünk. A probléma ugyanis nem az akkumulátorral vagy az elektromotorral, hanem egy ennél sokkal "kisebb" alkatrésszel van.

A cég tájékoztatása szerint a meghibásodás a szervokormány csavarjait érintheti. Az olyan hideg éghajlatú tájakon, ahol kalcium és magnézium segítségével teszik jégmentessé az utakat, a csavarok korrodálódhatnak. A probléma a 2016 áprilisa előtt készült Model S-eket érinti, ezeket rendeli most vissza a Tesla.

©

Szerencsére a hiba sokkal inkább minőségi, mintsem balesetveszélyes. A cég szerint a korrózió miatt nem lesz irányíthatatlan a kocsi, viszont a kormányzást megnehezíti – ami egy 30 milliós autónál azért nem kölcsönöz túlságosan nagy luxusérzetet.

Ennél nagyobb baj sose legyen autóval.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában