szerző:
hvg.hu

A helyzet elég hétköznapi, szinte bármelyik parkolóplacc lehetne: két helyet elfoglaló autósok, a bejárat elé parkolók, valamint azok, akik a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken sorakoznak, pedig nem jogosultak rá. Hogyan lehetne tenni valamit?

Az alaphelyzet a fenti, a megoldása sokkal nehezebb: valahogyan normálisan, elegánsán szólni ezeknek az embereknek, hogy nincs rendjén, amit csinálnak. Mivel jellemzően egy szóbeli megjegyzés csak újabb indulatokat szül, egyirányú figyelemfelkeltés kellene. Így született meg a Parkoló Gorilla ötlete egy figyelmeztető matricáról – amelynek, ötletadójával, szervezőjével beszélgetett a Vezess.hu.

©

A nevet talán nem is kell magyarázni, a dolog egyelőre magánszemélyek révén működik, hivatalos civil szervezeti háttér nélkül. Mivel nem volt céljuk, hogy az akció további agressziót szüljön, ezért a kártyákon kerülnek minden trágár vagy támadó megnyilvánulást, legfeljebb egy kicsit viccesen odaszólnak és figyelmeztetnek.

A Facebookon több mint 800 követője van az oldalnak és a webshopból már elkezdtek rendelni az emberek. Eddig 1200 kártyát vásároltak, de hatalmas bevétel nem lesz ebből, hiszen a kártyák tervezése, gyártása, marketingköltsége is pénzbe kerül – mondja az akció kitalálója. A hatóságok egyelőre nem emeltek kifogást az ilyen jellegű matricák miatt.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!