szerző:
hvg.hu

Érkezőben a Ford új izmos kompaktja, az immár mild-hibrid technológiás Focus RS, és már fotóink is vannak róla.

A Ford a múlt héten leplezte le a negyedik generációs Ford Focust, mely minden fronton komoly előrelépést jelent az elődjéhez képest, azonban csak és kizárólag háromhengeres benzinmotorjai révén egyeseknek csalódást is okozott. De nyugalom, hamarosan érkezik a sokkal komolyabb erőforrással rendelkező sportkivitel, az RS, mely körülbelül így néz majd ki:

©

A jelen állapotában a neves designer Kleber Silva által megálmodott új Ford Focus RS várakozások szerint 2020-ban láthat majd napvilágot. Előzetes információk szerint az összkerékhajtású modell mintegy 400 lóerős teljesítménnyel fog rendelkezni, a nyomatékcsúcsa pedig elérheti az 575 Nm-t.

©

Az ily módon a hasonló kategóriás AMG Mercedesekkel és RS Audikkal egy ligában focizó új Focus RS-ben a gyártó már jól ismert 2,3 literes lökettérfogatú négyhengeres turbós benzinmotorja landol, amit várhatóan két villanymotor fog támogatni. Míg a 350 lóerős előző RS 4,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, addig a 48 voltos mild-hibrid hajtásláncú újdonság ugyanezt várhatóan néhány tizedmásodperccel gyorsabban abszolválja majd.

Nem túl valószínű, hogy ötajtóson kívül más változatban is jön majd az új RS, mindenesetre Silva azt is vázolja számunkra, hogy milyen lehet egy szedán, illetve egy kombi RS. Íme:

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!