szerző:
hvg.hu

Ha a gumijai nem árulnák el, teljes csendben futná tesztköreit a Nürburgringen a Tesla Model X hamarosan érkező riválisa.

A jelenleg e-tron Quattro néven futó autót teljes erővel tesztelik, mint látható az északnémet versenypálya 20 kilométeres aszfaltján is. A modell végleges nevét hivatalosan még nem jelentették be, de a Q6 e-tron név talán megelőlegezhető a Q5 és a Q7-es közé szánt újdonságnak.

A Genfi Autószalonon egyedi fóliázással már megmutatott újdonság a 95 kWh kapacitású akkumulátorával mintegy 500 kilométeres hatótávolságot lesz képes egyszerre megtenni egy feltöltéssel. Az elektromos szabadidő-autó három villanymotorja mintegy 430 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, és ha minden igaz még olyan 150 kW-os szupergyors töltőt is kap, amelynek révén akár fél óra alatt 80 százalékig újratölthető.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy nem csak ez az elektromos modell várja piacra lépését az Auditól, hanem 2020-ig további két másik tisztán elektromos modell is érkezik. Az MLB platformos sportos SUV után egy négyajtós nagy utazóautót és egy alsó-középkategóriás modellt dob majd piacra az ingolstadti székhelyű vállalat, amelynek győri üzemében egy ideje már zajlik a villanymotorok gyártására való átállás.

Mekkora szóviccel szólt be a Teslának az Audi?!

A németek előhúzták a legendás humorérzéküket, és odaszúrtak egyet a Teslának - pontosabban Elon Musknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!