szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasárnap délutáni kerékpáros felvonulás miatt egy időre lezárják Budapesten néhány fő közlekedési útvonalát. Ez több villamos, troli és busz menetrendjét is érinti.

Vasárnap délután rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten: a menet a Tabántól induló és a Városligetig megy.

15-től 18 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől a Tabán–Krisztina körút–Erzsébet híd–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit sziget központi út–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–Városliget útvonalat. A lezárt útszakaszokat a kerékpárosok elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt az Andrássy utat már délelőtt lezárják a forgalom elől. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban valamelyik metrót választania. Aki mégis autóba ül, fokozott figyelemmel és türelemmel vezessen – kérik.

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulással kapcsolatban további tudnivalók a rendezvény honlapján, illetve a hivatalos Facebook-eseményben olvashatók.

A kerékpáros felvonulás idején a biciklisek elhaladásakor néhány perces korlátozásra kell számítani a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es villamos, a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as trolibusz, az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 109-es, a 115-ös és a 230-as busz utasainak. Részletek itt olvashatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly