szerző:
hvg.hu

Az igazán elkeserítő, hogy egy tanárnő van a volán mögött.

Anglia nem feltétlen a legjobb hely, ha a zéro toleranciát tekintjük a legmegfelelőbbnek az utakon, ugyanakkor az alacsony mértékű alkoholfogyasztás engedélyezése, semmiféle módon nem jogosít fel arra senkit, hogy ilyen állapotban vezessen.

Az alábbi videót a sussexi rendőrség, kifejezetten azért tette közzé, hogy elrettentse az embereket hasonlótól. A videón egy fehér Corsa gyakorlatilag „tántorog” az utakon, sokszor nagy tempóval, nekiütközve több mindennek is, amíg végül telibe nem kap hátulról egy másik autót.

Az elkövető egy 41 éves nő volt, aki közel 60 km/h-s tempóval csapódott bele utolsó előtti mozzanatként egy Audiba. A nő sérülés nélkül megúszta az ütközést, és továbbhajtott volna, ám nem sokkal később megállt. Amikor elkapták azonnal megszondáztatták és 94 mikrogrammos értéket mutatott az alkoholszonda, szemben a megengedett 35 mikrogrammal.

Bírósági ítéletként 2 évre bevonták a jogosítványát, továbbá 150 óra közmunkára ítélték. Mindez vélhetően sokaknak elég enyhe ítéletnek tűnhet, aminek vélhetően az az oka, hogy konkrétan nem történt komoly tragédia, ami óriási szerencséje a nőnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!