szerző:
hvg.hu

Mutatunk egy utolsó csavarig teljesen felújított régi szovjet autót, ami most új gazdáját keresi.

A Vaz-2101-et hazánkban leginkább Lada 1200, Zsiguli 1200 vagy ezerkettes Lada néven ismerték, illetve ismerik mind a mai napig, még akkor is, ha ma már csak nagyon ritkán találkozhatunk vele a közúti forgalomban.

A Fiat 124 műszaki alapjaira építkező orosz szedánt különböző változatokban 1970-től egészen 1988-ig gyártották, Vaz-2102 típusjelzéssel pedig kombi verzióban is készült 1971 és 1985 között. Mi pedig most ez utóbbiból találtunk egy kiváló állapotban lévő eladó hazai példányt:

©

Az árcédulán nem kevesebb mint 3,6 millió forintos összeg olvasható, amit az eladó szerint a kiváló állapot és a mindössze 26 700 kilométeres futásteljesítmény indokol. A kívül sárga, belül barna kombi 1983-ban hagyta el a gyártósort, érvényes magyar okmányokkal rendelkezik, a műszaki vizsgája pedig 2020 nyarán fog lejárni.

Az eladó sajnos csak két képet mellékelt az autóról, de a potenciális vevőjelölteknek közel 90 fényképet tud mutatni a kocsiról, illetve annak felújításáról.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!