szerző:
hvg.hu

A kékvérű brit márka fejlesztői a jelek szerint találtak még néhány lóerőt a remek V12-es blokkban.

Az Aston Martin DB11 nem igazán nevezhető gyengének a maga 5,2 literes V12-es biturbó motorjával, ami egész pontosan 608 lóerős teljesítményt produkál, azonban a most érkezett Aston Martin DB11 AMR még ezen is túltesz. És így mutat:
©

A nürbugringi AMR Performance Center megnyitóján leleplezett újdonság változatlan lökettérfogatból immár 639 lóerős teljesítményt állít elő, ami mellé tekintélyes 700 Nm-es nyomaték társul. Ennek köszönhetően a 0-100-as gyorsulás szintideje 3,9-ről 3,7 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 322-ről 335 km/h-ra nőtt.

©

Említést érdemel továbbá a finomhangolt nyolcfokozatú automataváltó, a korábbiaknál is hangosabb sportkipufogó, az adaptív futómű, a sötét hűtőrács, az ugyancsak sötét 20 colos felnik, illetve a kabronszálas tükörházborítás. Az Aston Martin DB11 AMR alapára 175 ezer forint, vagyis átszámítva mintegy 62,6 millió forint.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!