szerző:
hvg.hu

A Tesla megmutatta, mire számíthatunk tőle 2018-ban, és ehhez egy különlegesség is hozzátartozik.

Az elmúlt hetekben többször is a Tesla került a figyelem középpontjába. Kezdésnek ott volt a tény, hogy a cég történetének eddigi legrosszabb negyedévét könyvelhette el – már ami a pénzügyeket illeti –, a Nikola Motor Company pedig 2 milliár dolláros kártérítést követel tőlük, mert szerintük Elon Muskék lenyúlták az elektromos kamionjuk több ötletét is. Ezek után úgy kellett már a jó hír, mint egy falat kenyér – és ha a Tesla valamiben jó, akkor az az önpromózás és a rajongók feltüzelése.

A cég ezért a napokban közzétette azt a videót, aminek egyszerűen csak a Tesla 2018 nevet adták. Mindebben igen dinamikusan igyekeznek megmutatni, mire számíthatunk tőlük az idei évben. Reményeink szerint például arra a lendületre a gyártás területén, ami a videót is jellemzi. De a dolognak nem is ez a legérdekesebb része, hanem úgy a 15. másodperc könyékének képei. Nézzék csak:

Egy egész másodpercig mutatnak egy autót, ami félig ugyan, de még mindig le van takarva. Márpedig autókat nem takargatnak úgy, hacsak nem egy még meg nem jelent modellről van szó. A letakart kocsinak viszont crossover kinézete van, ami azt is jelentheti, hogy a régóta pletykált Model Y-t kapjuk majd meg.

Muskék 2017 nyarán már belebegtették az elektromos crossover érkezését, ami jóval megfizethetőbb lesz, mint a Model X. A gyártást eredetileg 2019-ben kezdték volna meg, Musk szerint viszont erre csak 2020-ban kerülhet sor. Igaz, nemrég ismét 2019 novemberéről lehetett hallani. Márpedig ha valóban ez a cél, akkor lassan itt az ideje annak is, hogy bemutassák az autót. Az elemzők szerint egyelőre kérdéses, hogy a Model Y-t hol gyártaná a Tesla, de valószínűleg új helyszínt keresnének neki.

Az viszont egyre biztosabbnak látszik, hogy a Model 3 platformájra épülne a kocsi, ami kétféle akkumulátorcsomaggal dupla motorral érkezhet. Ez utóbbi Model 3-as változatát idén nyártól gyártja majd a cég.

Emellett pedig ott van a videóban az új Roadster is, amitől a bemutatón mindenki álla leesett. Mondjuk a képességeit látva ez nem is olyan meglepő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó