szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla megmutatta, mire számíthatunk tőle 2018-ban, és ehhez egy különlegesség is hozzátartozik.

Az elmúlt hetekben többször is a Tesla került a figyelem középpontjába. Kezdésnek ott volt a tény, hogy a cég történetének eddigi legrosszabb negyedévét könyvelhette el – már ami a pénzügyeket illeti –, a Nikola Motor Company pedig 2 milliár dolláros kártérítést követel tőlük, mert szerintük Elon Muskék lenyúlták az elektromos kamionjuk több ötletét is. Ezek után úgy kellett már a jó hír, mint egy falat kenyér – és ha a Tesla valamiben jó, akkor az az önpromózás és a rajongók feltüzelése.

A cég ezért a napokban közzétette azt a videót, aminek egyszerűen csak a Tesla 2018 nevet adták. Mindebben igen dinamikusan igyekeznek megmutatni, mire számíthatunk tőlük az idei évben. Reményeink szerint például arra a lendületre a gyártás területén, ami a videót is jellemzi. De a dolognak nem is ez a legérdekesebb része, hanem úgy a 15. másodperc könyékének képei. Nézzék csak:

Egy egész másodpercig mutatnak egy autót, ami félig ugyan, de még mindig le van takarva. Márpedig autókat nem takargatnak úgy, hacsak nem egy még meg nem jelent modellről van szó. A letakart kocsinak viszont crossover kinézete van, ami azt is jelentheti, hogy a régóta pletykált Model Y-t kapjuk majd meg.

Muskék 2017 nyarán már belebegtették az elektromos crossover érkezését, ami jóval megfizethetőbb lesz, mint a Model X. A gyártást eredetileg 2019-ben kezdték volna meg, Musk szerint viszont erre csak 2020-ban kerülhet sor. Igaz, nemrég ismét 2019 novemberéről lehetett hallani. Márpedig ha valóban ez a cél, akkor lassan itt az ideje annak is, hogy bemutassák az autót. Az elemzők szerint egyelőre kérdéses, hogy a Model Y-t hol gyártaná a Tesla, de valószínűleg új helyszínt keresnének neki.

Az viszont egyre biztosabbnak látszik, hogy a Model 3 platformájra épülne a kocsi, ami kétféle akkumulátorcsomaggal dupla motorral érkezhet. Ez utóbbi Model 3-as változatát idén nyártól gyártja majd a cég.

Emellett pedig ott van a videóban az új Roadster is, amitől a bemutatón mindenki álla leesett. Mondjuk a képességeit látva ez nem is olyan meglepő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják

Duma Aktuál: Kérdésekkel provokálnánk a minisztert, közben saját párttársai szívatják