szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Országos Mentőszolgálat nemrég hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amit egy mentőautó fedélzeti kamerája rögzített.

Alapvetés, hogy ha szirénázó autó közlekedik felénk, akkor a lehetőségekhez mérten a leginkább segítsük a haladását. Húzódjunk le, adjunk neki elsőbbséget vagy – ha gyalogosan közlekedünk – semmiképp se lépjünk ki a jármű elé. Ez utóbbihoz nem tartotta magát egy budapesti gyalogos, aki csak a mentőautó sofőrjének köszönheti az életét.

Az Országos Mentőszolgálat még a múlt héten töltötte fel azt a videót a Facebook-oldalára, ami egy igen meredek helyzetet mutat be. A mentőautó jól láthatóan siet, hogy célhoz érjen, amikor váratlanul egy gyalogos lép le az úttestre.

A sofőr éppen annyit korrigált csak, hogy ne üsse el a férfit, de ne is menjen neki a másik sávban lévő autóknak.

Azt nem tudni, pontosan mikor történt az eset, de bizonyos szempontból mindegy is. A lényeg, hogy ilyet senki ne csináljon, mert azzal nemcsak saját, de a mentősök és a beteg életét is veszélyezteti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Pintér Béláék új előadása ellentmondásos fogadtatásra számíthat

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó