szerző:
hvg.hu

Az Országos Mentőszolgálat nemrég hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amit egy mentőautó fedélzeti kamerája rögzített.

Alapvetés, hogy ha szirénázó autó közlekedik felénk, akkor a lehetőségekhez mérten a leginkább segítsük a haladását. Húzódjunk le, adjunk neki elsőbbséget vagy – ha gyalogosan közlekedünk – semmiképp se lépjünk ki a jármű elé. Ez utóbbihoz nem tartotta magát egy budapesti gyalogos, aki csak a mentőautó sofőrjének köszönheti az életét.

Az Országos Mentőszolgálat még a múlt héten töltötte fel azt a videót a Facebook-oldalára, ami egy igen meredek helyzetet mutat be. A mentőautó jól láthatóan siet, hogy célhoz érjen, amikor váratlanul egy gyalogos lép le az úttestre.

A sofőr éppen annyit korrigált csak, hogy ne üsse el a férfit, de ne is menjen neki a másik sávban lévő autóknak.

Azt nem tudni, pontosan mikor történt az eset, de bizonyos szempontból mindegy is. A lényeg, hogy ilyet senki ne csináljon, mert azzal nemcsak saját, de a mentősök és a beteg életét is veszélyezteti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!