szerző:
hvg.hu

Kedden este előkerült egy felvétel, amelyen a baleset előtti pillanatok láthatók. A sofőr a Facebook Live-on indított közvetítést az utazásról.

Ahogy korábban megírtuk, a magyar rendőrség tájékoztatása szerint kilenc ember vesztette életét a kedden kora délután Ceglédbercelnél. A 4-es főúton történt balesetben egy román rendszámú mikrobusz frontálisan ütközött egy homokszállító teherautóval.

A mikrobuszban utazók haltak meg, a teherautó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. A román külügyi szóvivő közölte: román állampogárok a halálos áldozatok.

Kedden este az Adevarul.ro közzétett egy felvételt, amelyet a sofőr készített a mobiltelefonjával a baleset előtti másodpercekben. A videót egy ismerőse tette közzé.

A felvétel tanúsága szerint a sofőr a Facebook Live segítségével élő kapcsolatot létesített vezetés közben. Ez terelhette el a figyelmét annyira, hogy áthajtott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a teherautóval.

A Krónika.ro más sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy az áldozatok a Maros megyei Mikefalvához tartozó Désfalváról származnak, és Szlovéniából igyekeztek haza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!