szerző:
hvg.hu

Pénteken érkezhet a régóta várt 8-as BMW, a bemutatót azonban egy tragikus baleset árnyékolja be.

Évtizedeket vártak arra a BMW rajongói, hogy a bajor cég végre ismét piacra dobja a márka 8-as sorozatát. A BMW 1989 és 1999 között valamivel több mint 30 ezer példányt gyártott a sokak által időtlen szépségűnek tartott, még 2018-ban is abszolút szemrevaló 8-as modellből. Néhány éve felröppentek a pletykák, hogy ismét lesz 8-as BMW, a dologról pedig 2016 szeptemberében, az első fotók megjelenésekor derült ki, hogy valóban érkezik az újragondolt modell.

A kocsiról végül 2018 januárjában a kémfotók lebbentették fel a fátylat, a bajorok pedig most pénteken mutatják majd be a kocsit. A dolgot azonban egy tragédia árnyékolja be.

A Motor1 beszámolója szerint az új 8-as BMW (egyik) prototípusával néhány napja halálos balesetet szenvedett egy 37 éves müncheni sofőr. Az ismeretlen pilóta szombaton este 10 óra után törte össze a kocsit, amiben barátnője édesanyjával utazott. Az autó nagy sebességgel haladhatott, amikor a férfi elvesztette uralmát a jármű felett, az ugyanis több fát is letarolt az út szélén.

Az autóban utazó 53 éves nő olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltóknak le kellett vágniuk a kocsi tetejét, hogy egyáltalán hozzáférjenek a sérültekhez. A helyi hatóság jelenleg is vizsgálja az esetet, de minden valószínűség szerint a nagy sebesség miatt történhetett a tragédia.

A felvételek alapján egyébként az M850i xDrive-ról lehet szó. Ez az autó V8-as motorral, 523 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal érkezik. Az elsődleges információk szerint a 0-100 km/h-s gyorsulást 4 másodperc alatt abszolválja a jármű.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton