szerző:
hvg.hu

Ritkán látni olyan előzékenységet, mint amilyet a napokban rögzített a Rákóczi úton közlekedő busz fedélzeti kamerája.

Sajnos, nagyon is gyakori, hogy olyan jelentet rögzít egy jármű fedélzeti kamerája, amiben egymásnak feszülnek a közlekedők. Autósok, buszosok, kerékpárosok, gyalogosok szidják egymást a kelleténél jóval többször, holott egy kis odafigyeléssel és előzékenységgel egészen más lehetne a közlekedési kultúránk.

Szerencsére azonban vannak kivételek, és időnként olyan videót is rögzít a fedélzeti kamera, ami példamutató lehet minden közlekedő számára. Az alábbi felvételt a buszt vezető Farkas Zsolt töltötte fel a YouTube-csatornájára – szúrta ki a Zoom. A budapesti Rákóczi úton rögzített jelenetben jól látni, ahogy a busz előtt haladó kerékpáros szinte azonnal lehúzódik, amikor észreveszi, hogy egy busz érkezik mögötte, majd oda is int neki, hogy elengedje.

A videó leírásában a sofőr üzent is a kerékpárosoknak:

Tisztelt kerékpárosok!

Ezzel a rövid videóval szeretném kifejezni köszönetem minden bicajosnak aki nem csak elvárja, hogy a huszontonnás vassal figyeljünk és vigyázzunk rájuk hanem bebizonyítja, hogy ő is teljes értékű tagja a közúton közlekedő társadalomnak, és igen, Ő is figyel ránk!

Napi szinten koptatom az aszfaltot és egyre több hasonló hozzáállással találkozom a munkám során!

Szívből remélem, hogy a videóban szereplő kerékpáros hölgy példamutató közlekedése ragadós lesz!

Mi igyekszünk figyelni rátok és óvni benneteket, de a teljes boldogsághoz Rátok is szükségünk van!

Balesetmentes és boldog nyarat kívánok nektek!

Szerencsére úgy tűnik, tényleg nem a videóban szereplő kerékpáros az egyetlen, aki ilyen előzékenyen viselkedik a forgalomban. Az alábbi felvételt szintén a napokban töltötték fel a YouTube-ra, a jelentet egy kerékpáros szemszögéből láthatjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!