szerző:
hvg.hu

Július 1-től a fiatalok olcsóbban juthatnak jogosítványhoz, vázoljuk, hogy mit érdemes tudni az új lehetőségről.

Tavaly novemberben derült fény arra, hogy 2018 közepétől a fiatalok számára ingyenessé válik a KRESZ-tanfolyam és a hozzá kapcsolódó vizsga. A kedvezmény egész pontosan július 1-től, vagyis most vasárnaptól vehető igénybe.

A KRESZ-tanfolyam és vizsga díjának visszaigényléséhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

- 2018. július 1. után befizetett/megkezdett tanfolyam/vizsga

- vizsga napjáig be nem töltött 20. életév

- "B" kategóriás jogosítvány megszerzési szándéka.

Nincs időhöz kötve, hogy a jogosítványt megszerezni kívánó a vizsga után mikor megy gyakorlatra, az viszont meg van szabva, hogy maximum 25 ezer forintot lehet visszaigényelni. Visszatérítéssel kapcsolatos segítséget az Új Nemzedék Központ [email protected] e-mail-címén, illetve call centerénél lehet kérni.

Évente közel 50 ezer 20 évnél fiatalabb próbálkozik a jogosítvány megszerzésével, és közülük mintegy 30 ezren járnak sikerrel. A tanfolyam 15-25 ezer forintba, a vizsga 4 600 forintba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!