szerző:
hvg.hu

Teljesen egyértelművé vált, hogy a svéd márka nem kíván veszteséggel árulni elektromos autókat.

A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Volvo XC40 egy kompakt SUV, mely jelenleg különböző benzines és a dízel erőforrásokkal rendelhető. Nyílt titok, hogy érkezőben az Év Autójának megválasztott típus trendi hibrid verziója is, de az igazán nagy durranás a már javában fejlesztett, tisztán elektromos változat lesz.

A villanymotoros Volvo XC40 árát eddig leginkább 35-40 ezer dollárra (9,-11,3 millió forint) lőtték be az iparági szakértők, most azonban Hakan Samuelsson, a Volvo első embere elárulta, hogy az új modell ára közelebb lesz az 50 ezer dollárhoz (14,1 millió forint). A cégvezér hozzátette, hogy az elektromos kompakt divatterepjárónak az első naptól kezdve nyereséget kell termelnie, ugyanis a Volvo nem kíván veszteséggel árulni villanyautókat.

A kínai Geely tulajdonában lévő svéd márka várhatóan 2020 elején kezdi meg a 100 százalékban elektromos hajtásláncú XC40 forgalmazását, vagyis nem sokkal azután, hogy a Volvo albrandje, a Polestar piacra dobja második modelljét, az ugyancsak zéró károsanyag-kibocsátású Polestar 2-t.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!