szerző:
hvg.hu

A Bugatti augusztus végén áll majd elő a Bugatti Chiron Divo névre keresztelt autóval, aminek alapára 1,6 milliárd forintnál kezdődik.

A Bugatti Chiron megjelenése előtt igencsak izgatottak voltak az autórajongók, tűkön ülve várták ugyanis, hogy milyen lesz az a kocsi, ami a legendás Veyront is kenterbe veri. Mára ez kiderült, ahogy az is, jól sikerült a modellváltás a cégnek, így mára már mindenki a Chiron erejéről beszél.

A Bugatti viszont gondolt egyet, és márciusban előállt a megvadított Chrinnal, a Chrion Sporttal. Mondanunk sem kell, milyen pokoli erő lakozik a kocsiban. A cég azonban úgy tűnik, nem lassít a tempón, és egy olyan járművön dolgozik, ami a gyűjtők kollekciójának igazán különleges darabjává válhat.

A Carscoops beszámolója szerint a Bugatti Chiron Divo néven készül piacra dobni egy limitált szériás autót, amiből mindösszesen 40 darabot készítenek majd.

©

A kocsit a legendás francia autóversenyző, Albert Divo után nevezik el, aki az 1920-as években kétszer nyerte meg a Targa Florio nevű versenyt a Bugattinak.

©
©

Túl sokat egyelőre nem árultak el az autóról, csak annyit, hogy könnyebb és erősebb lesz. Ezt egyelőre elképzelni is nehéz azok után, amit a Chiron Sport tud, de persze az ügyeskezű mérnökök bármire képesek.

Márpedig egészen biztosan kitaláltak valamit, mert a Divo alapára 5 millió euró (kb. 1,6 milliárd forint) körül lesz, ehhez jön majd még az adó és a különböző extrák. A Chrion Sport ehhez képest "csak" 2,6 millió euróba (kb. 844 millió forint) kerül.

A premierre augusztus 24-ig kell majd várni, a Bugatti akkor rántja le hivatalosan is a leplet Kaliforniában a kocsiról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

Kormánytisztviselők is kiakadtak Gulyásra a tervezett kirúgások miatt

Kormánytisztviselők is kiakadtak Gulyásra a tervezett kirúgások miatt

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Budapesten

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Budapesten

Fotó: Egyre csak várja az öreg boxer a kisújszállási tűzbe veszett gazdáját

Fotó: Egyre csak várja az öreg boxer a kisújszállási tűzbe veszett gazdáját

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia

Kínában terjeszkedne a felcsúti Puskás Akadémia