szerző:
hvg.hu

Ezzel a négykerekűvel szinte már művészet elakadni valahol, de az elképesztő terepes képességeknek igen komolyan megkérik az árát.

Az 1984 óta napjainkig hadrendben álló Humvee katonai terepjáró utcai változata, a Hummer H1 1992 és 2006 között volt jelen a kereskedelmi forgalomban. Bár hatalmas méretei miatt a H1 nem éppen ideális közúti közlekedési eszköz, a típus igazi rajongói mind a mai napig sajnálják, hogy ilyen autót már nem lehet kapni.

Rájuk gondolt a Mil-Spec Automotive, amely cég most feltámasztotta a Hummer H1-et. A gyártónál első körben teljesen felújítják a régi karosszériát, amit aztán "After-Burner Grey" fényezéssel látnak el, nem mellesleg pedig egy 6,6 literes V8-as turbódízel motort szerelnek bele. Utóbbi elsősorban 500 lóerős teljesítményéről, illetve 1 355 Nm-es csúcsnyomatékáról ismerszik meg.

©

A minden földi jóval felszerelt utasterű M1 Launch Edition ára 239 000 dollár, vagyis átszámítva mintegy 66 millió forint. Cserébe egy olyan, 4,95 méter hosszú, 2,15 méter magas, illetve 2,65 méter (!) széles igazi terepjárót kaphatunk, melynek gázlómélysége 1 méter feletti és amellyel akár 4,2 tonnát is el lehet vontatni.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár

Egy 18 éves srác futott be reggel a metróba

Egy 18 éves srác futott be reggel a metróba

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Kész csoda, hogy megúszták: nekirepült egy téglafalnak egy Boeing 737-es – fotók

Kész csoda, hogy megúszták: nekirepült egy téglafalnak egy Boeing 737-es – fotók

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd