szerző:
hvg.hu

A jelek szerint a BMW mert nagyot álmodni, és nagyon úgy tűnik, hogy össze is jöhet nekik a kitűzött cél.

Igencsak felpörgette a (részben vagy egészben) elektromos autók eladását a BMW – legalábbis ez állapítható meg azokból az adatokból, amelyeket nemrég a bajor cég vezetője, Harald Krueger mondott be. A BMW Blog közlése szerint az év eleje óta mintegy 60 660 elektromos meghajtással szerelt kocsit adtak el, az év végére pedig már hat számjegyű lehet ez a szám.

Harald Krueger szerint a Minivel együtt több mint 140 ezer elektromos meghajtással (is) szerelt autót adnak majd el. A tervezésben azonban nem állnak meg, így 2019 végétől indulhat az oxfordi telephelyen a teljesen elektromos Minik gyártása. 2020-ban a kínai Senjangban is beindul a termelés, ott a teljesen elektromos BMW iX3-at rakják majd össze.

A hosszú távú terv az, hogy 2025-re már 25 olyan modell legyen a piacon, amely valamilyen formában elektromos meghajtással bír, ennek fele pedig teljesen elektromos autó legyen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!