szerző:
hvg.hu

A zöld pickup sofőrje mintha meg akarná leckéztetni a mellette haladó autóst, de a dolog nem egészen úgy sült el.

Számtalanszor megtörtént már, hogy két autós vitájából egy komoly közúti balhé kerekedett. Ilyenkor a sofőrök a frusztrációjuk levezetéseként sokszor nemcsak összeszólalkoznak, de össze is verekedhetnek, sőt akár egymás autójában is kárt tehetnek. Az ilyen balhék egy másik változata, amikor a sofőrök meg sem állnak, hanem menet közben próbálnak egymáson revansot venni. Egy ilyen estetet rögzített nemrég Denver közelében egy fedélzeti kamera, ahol a "támadó" húzta a rövidebbet.

Hogy mi lehetett az előzmény, azt nem tudni, az viszont jól látszik a felvételen, hogy a zöld pickup sofőrje megpróbálja utolérni az ezüst színű kocsit, majd miután odaért mellé – és valószínűleg megtörtént a szóváltás is –, az autópálya közepén megpróbálta a másikra ráhúzni a kormányt, legalábbis úgy tűnik, hogy szándékos volt a mozdulata. A dolog azonban nem egészen úgy sikerült, ahogy azt elsőre elképzelte.

A felvételt nézve egészen hihetetlen, hogy a sofőr nem gondolt bele abba, ekkora sebességnél milyen súlyos balesetet idézhet elő egy forgalmas autópályán, ha az autós kocsiját meglöki. Ennek ellenére mégis megpróbálta megtenni.

A jelenet a videó leírása szerint június 21-én történt a Denvernél (is) húzódó I-25-ös autpályán. Azt nem tudni, történt-e sérülés az ütközést követően, de ha igen, valószínűleg könnyebb sérüléssel úszta meg a sofőr a dolgot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!