szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapesten kívül előre kell jegyet váltani, kivéve, ha valaki olyan megállóban száll fel, ahol nincs pénztár.

Szeptember 1-jétől, vagyis szombattól új jegyvásárlási szabályok lépnek életbe a HÉV-vonalakon – közölte a MÁV-HÉV és a BKK. 

Mint írták, szombattól a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre, aki pedig jegy nélkül száll fel, az csak pótdíj fizetése mellett vásárolhat kiegészítő jegyet.

Csak akkor nem kell pótdíjat fizetni, ha valaki olyan, közigazgatási határon kívül eső megállónál száll fel, ahol nincs pénztár, vagy jegy- és bérletkiadó automata.

Az új szabály szeptember 1-jei hatályba lépésétől a hónap végéig tartó türelmi időszakot alkalmaznak, ezen időszak alatt az ellenőrök még nem szabnak ki pótdíjat, de felhívják a figyelmet az elővételi jegyvásárlás kötelezettségére.

Budapest közigazgatási határán belüli felszállás esetén nincs változás: ha valaki még a városban száll fel és van bérlete vagy jegye, akkor a kiegészítő HÉV-jegyet pótdíj nélkül lehet megvenni a kalauzoktól, de

Budapesten kívüli felszállásnál az új szabály szerint csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a HÉV-re, amennyiben a felszállás helyén pénztár vagy automata üzemel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!