szerző:
hvg.hu

A kamionos nem vette észre a szerelvényt előző Opelt, és megkoccolta az autót. A lényeg azonban csak ez után jött.

Fontos szabály a közlekedésben, hogy a kamionokat és teherautókat csak nagy odafigyeléssel szabad megelőzni. Nem véletlenül, hiszen egy 40 tonnás jármű a rakománnyal együtt meglehetősen nehezen tud megállni. Arról nem is beszélve, hogy a holttér miatt nem biztos, hogy a kamion sofőrje észreveszi a személyautót, ez pedig komoly balesetet is okozhat. Szerencsére az alábbi helyzetben ez nem következett be, de a videó így is felvet néhány kérdést.

A felvételt Hollandiában rögzítette egy autós fedélzeti kamerája. Jól látni, hogy az Opel szép lassan elhalad a kamion mellett, amelynek sofőrje viszont a záróvonal után sávot akart váltani. Ezt meg is tette, csakhogy a személyautó akkor még nem fejezte be teljesen a manővert, így a hátulját pont sikerült megkoccolni.

Ez idáig még érthető, az autó ugyanis pont olyan szerencsétlen szögben helyezkedett el, hogy a kamionos nem láthatta, ami viszont ez után történt, az már jóval kevésbé érthető. Az Opel sofőrje ugyanis nem kezdett el gyorsítani, hogy jól láthatóvá váljon a kamionos számára, és jelezni sem jelzett neki, hogy valami gond van. Emiatt viszont a DAF sofőrje gyorsítani kezdett, amivel gyakorlatilag "letolta" az útról az Opelt.

Óriási szerencse, hogy a hátulról érkező autók sofőrjeiben volt annyi lélekjelenlét, hogy ki tudták kerülni az Opelt, így nem történt komolyabb baj.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!