szerző:
hvg.hu

A közel 1000 lóerős olasz sportkocsit nem pont ilyen felhasználásra szánták, de a hátsókerék-hajtású masina láthatóan nem jön zavarba egy kis farolástól.

A LaFerrari a Ferrari eddig készült legerősebb utcai hiperautója, mely fejlett hibrid meghajtásának köszönhetően 2,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig mintegy 350 km/h. Nyílt titok, hogy a mindössze 500 példányban gyártott sportkocsi sokkal inkább versenypályán, mintsem közúton érzi magát jól. Az alábbi videóból mindenesetre az is kiderül, hogy a LaFerrarival hogyan lehet diftelni egy poros gyártelepen.

A LaFerrari 6,3 literes V12-es szívó benzinmotorja kereken 800 lóerős és 700 Nm nyomatékú, amihez hozzájön még a 163 lóerős KERS rendszer villanymotoros ereje. Az ily módon 963 lóerős és 900 Nm-es járgány 7 másodperc alatt abszolválja a 0-200-as sprintet, és alig 15 másodperc alatt megoldja a 0-300-as katapultálást.

A LaFerrari újkori ára mintegy 600 millió forint volt, mostanság azonban már 2-3 milliárd forintért cserélnek gazdát ezek az autók.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!